"У Чорнобиля немає минулого часу"

З учнями 9 класу 14.12.2021 року була проведена година спілкування , присвячену 30 роковинам з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Ми згадали, що традиційно в Україні 14 грудня вшановується подвиг учасників ліквідації наслідків глобальної катастрофи - аварії на Чорнобильській АЕС. 35 років тому, саме в цей день 1986 року, офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над четвертим енергоблоком, що був зруйнований у результаті вибуху.

Луців Михайло та Гуденко Владислав повідомили , що за різними даними, кількість ліквідаторів у погонах склала понад 600 тисяч осіб з 800 тисяч залучених до боротьби з наслідками катастрофи.

Всі разом, згадавши страшні події тих часів зробили висновок та хочемо висловити щиру і безмежну вдячність тим, хто заради інших віддав найцінніше - життя та здоров'я.

В кінці нашої розмови Тимченко Світлана зауважила, що завдяки трагічним зусиллям пожежників, військових, лікарів, правоохоронців саркофаг уже 35 років під своїм склепінням утримує руйнівний і смертоносний атом.

Низько схиляємо голову перед пам'яттю тих ліквідаторів , яких більше з нами немає .

/Files/images/14_grudnya_chornobil/9_klas/зображення_viber_2021-12-14_14-07-01-711.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.